Peugeot 203 Bâché

Peugeot 203 U8 authentique

Onze Peugeot is niet helemaal origineel meer. De ouderen onder ons hebben dat natuurlijk allang gezien, althans degene met een goed geheugen want hij / zij is al bijna 60 !

Het meest opvallende is de houten bak, die hoort echt niet. Maar de oude is helaas niet meer. Verrot, verroest en uiteindelijk geheel vergaan.

Het chroom hoort er eigenlijk ook niet allemaal op. De Camionette is tenslotte geen luxe auto, alles moest sober en niet te veel kosten.

Ook het chassis is niet helemaal hetzelfde meer zoals bij de aflevering. Het deel waar de bak op rust is geheel vernieuwd en versterkt met stalen balken. Dat is gedeeltelijk ten koste gegaan van de benzine tank, waardoor de inhoud is beperkt tot ca 30 L en onze actieradius tot ca. 300 Km. Die beperkte actieradius is niet zo heel erg. 300 Km aan 1 stuk rijden valt niet mee, het is flink afzien, eigenlijk wil je bij elk benzine station wel een stop maken.

De cabine is redelijk origineel. De bekleding is uiteraard nieuw maar het dashboard, de metertjes en de knoppen zijn er vrijwel allemaal.

Onder de motorkap: Redelijk origineel, alleen het elektrische gedeelte heeft de tand des tijds niet helemaal doorstaan. Zo is alle bekabeling vervangen en is de oude elektro-mechanische spanningsregelaar vervangen door een elektronische. Oorspronkelijk zaten er 2 accu's van elk 6 V in, die zijn vervangen door een 1 moderne 12 V accu.

En wat vinden we hier zelf nou van:
Eerlijk gezegd vinden we onze houten bak mooier dan het origineel, dus daar zijn we wel blij mee.

De wijzigingen in het chassis zijn nauwelijks zichtbaar, ook niet erg.

De moderne elektronica is wel erg, gewoon geen gezicht (maar wel veel beter), misschien dat we dat toch nog een keer veranderen.

Het extra chroom hebben we er zelf op gezet, het hoort wel niet bij een Camionette maar wel bij de jaren 50. En naar onze bescheiden mening ziet ze er zo veel beter uit. (denk toch dat het een "zij" is)

We zijn geen puristen, dat mag duidelijk zijn, maar we proberen haar wel zo origineel mogelijk te houden. Het zijn juist de stijl en de details uit de jaren 50 die de auto zo leuk maken en dat willen we graag behouden.

© Suzet